• Blog

Η ακοή θεωρείται η σημαντικότερη των αισθήσεων στο έμβρυο. Δομικά εμφανίζεται κατά την τρίτη εβδομάδα της κύησης και καθίστασται λειτουργική  μεταξύ τέταρτου και πέμπτου μήνα.

Η μήτρα παρέχει ένα πλούσιο ηχητικό περιβάλλον στο έμβρυο, με ήχους τόσο ενδογενείς, όπως η ροή του αίματος, η βοή του στομάχου και των εντέρων και ο χτύπος της καρδιάς της μητέρας, όσο και εξωγενείς που διέρχονται το αμνιακό τοίχωμα. Μεταξύ των εξωγενών ήχων εξέχοντα ρόλο διαδραματίζουν και οι ήχοι της μουσικής, πρωτίστως επειδή οι ακουστικές εμπειρίες συνιστούν το κυριότερο ερέθισμα για την ανάπτυξη του εγκεφαλικού φλοιού του εμβρύου. 

Παράλληλα, η μουσική επηρεάζει τα κύτταρα και τα όργανά του, καθώς και το δέρμα θεωρείται υποδοχέας των ρυθμών του ήχου.

Όχι μόνο σωματικά, αλλά και ψυχικά η μουσική συνεισφέρει στην μείωση του stress, που σε ορισμένες περιπτώσεις βιώνει το έμβρυο, στέκεται αρωγός στην εγκαθίδρυση μιας πρώιμης επικοινωνίας με την μητέρα και αναπτύσσει τις ευνοϊκότερες προϋποθέσεις για φυσική, συναισθηματική και πνευματική αρτιότητα.

Τέλος, εντυπώνει στο έμβρυο αναμνήσεις οι οποίες θα συνδέσουν την μετάβαση από την ενδομήτριο στην εξωμήτριο ζωή. Η ίδια η μητέρα, από την άλλη πλευρά, χρήζει μουσικής υποστήριξης η οποία δεν εξαντλείται μόνο στο διάστημα της κυοφορίας, αλλά επεκτείνεται και στον τοκετό και την επιλόχεια περίοδο.

Η βοήθεια προς τον πελάτη που κρατά εικόνες αυτοκτονίας με «φλας προς τα εμπρός», να αλλάξει αυτές τις εικόνες και να σχεδιάσει σωτήριες για την ζωή και ενδυναμωμένες εικόνες προς τα εμπρός, θα είναι σωτήρια.

Οι παράγοντες κινδύνου για αυτοκτονική συμπεριφορά είναι πολυάριθμοι και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Το να γνωρίζουμε  ποια από τα άτομα έχουν προδιάθεση για αυτοκτονία και πιθανώς αντιμετωπίζουν έναν συνδυασμό παραγόντων κινδύνου, μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό όσων έχουν μεγαλύτερη ανάγκη στις προσπάθειες πρόληψης.

Η αυτοκτονική συμπεριφορά κυμαίνεται σε βαθμό από το απλά να σκεφτεί κάποιος να δώσει τέλος στην ζωή του, μέχρι το αναπτύξει ένα σχέδιο για να αυτοκτονήσει και να αποκτήσει τα μέσα για να το κάνει,  να προσπαθήσει να σκοτώσει τον εαυτό το, και τελικά να εκτελέσει  την πράξη. («ολοκληρωμένη αυτοκτονία»).

Από τις εκδόσεις μας

Εξαρτήσεις & Δυνατές Επιθυμίες

Αξίζω

Διαταραχές Φαγητού

Γονείς, Έφηβοι & Όρια

Εγχειρίδιο για γονείς

Εγγραφή στο Newsletter*

Βρείτε μας στο

Νέο Site !

Επισκεφτείτε το NΕΟ site της  ΠΡΩΤΗΣ Ελληνικής Εταιρείας Αυτοεκτίμησης και Συμβουλευτικής
www.europe-esteem.gr

Σπίθες

  • "Αισθάνομαι ευτυχής που μπορεί κανείς σε πολύ λίγο χρόνο, κάτι που δεν το φανταζόμουν, να διώξει από πάνω του συναισθήματα αρνητικά μια ζωής. Συναισθήματα kokkiniγια τα οποία υπέφερα πολύ. ΑΘΗΝΑ "
  • "Χωρίς αυτοεκτίμηση δεν πας πουθενά στη ζωή. Χωρίς σεβασμό στον εαυτό σου δεν μπορείς να σταθείς στον κόσμο… Σας ευχαριστώ που βρεθήκατε ως φάρος να μου δείξετε την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει το καράβι του εαυτού μου στη θάλασσα της ζωής… ΛΑΡΙΣΑ"
  • "Είναι ένα πολύ ωραίο σεμινάριο, διαφωτιστικό, βοηθητικό για προσωπική και επαγγελματική βοήθεια. Να είστε γερή και δυνατή, να δίνετε τις γνώσεις σας να τις μοιράζεστε μ’όλους εμάς που θέλουμε να kitriniβοηθηθούμε και να βοηθήσουμε. "