Μηνύματα από το Σώμα

 Μηνύματα από το Σώμα – 5.000 συμπτώματα/ασθένειες

Αποσπάσματα:

1. Κοινό Κρυολόγημα

Πρέπει να δώσεις προσοχή σε αυτό που δεν άφηνες να περάσει σε συνειδητό επίπεδο για αρκετό καιρό και που τώρα έχει έρθει στην επιφάνεια για να το αντιμετωπίσεις. Υπάρχει κάποια πληροφορία που πρέπει να μάθεις, που πρέπει να αναγνωρίσεις, που πρέπει να πεις στον εαυτό σου. Ήταν στο υποσυνείδητό σου και το κράταγες κάτω για αρκετό καιρό και τώρα πιέζει για αναγνώριση. Ο προειδοποιητικός μηχανισμός που χρησιμοποιεί είναι κάποια ‘, παρερμηνεία ή συναισθηματική αναστάτωση με τους κοντινούς σου ανθρώπους’

Πρέπει να πάρεις το χρόνο σου για να χειριστείς τα συναισθηματικά και νοητικά θέματα που σε απασχολούν. Το αποτέλεσμα είναι μια αίσθηση ότι πάρα πολλά πράγματα συμβαίνουν μονομιάς και ότι υπάρχει νοητική σύγκρουση που προκαλεί σύγκρουση. Αντιπροσωπεύει κάποιου είδους υπαρξιακή αποφυγή της μοίρας σου για να μη θέσεις ένα σταθερό πρόγραμμα στη ζωή σου, να μη βλέπεις μακροπρόθεσμα, να μη βλέπεις πώς πάει η ζωή σου και τι δεν πάει καλά σε κάποιο τομέα.

Έχεις την τάση να αγκιστρώνεσαι σε παλιές πεποιθήσεις, αλλά αυτό απλώς χειροτερεύει τα πράγματα, με δεδομένο αυτό που συμβαίνει τώρα. Η συναισθηματική αντίδραση είναι μια αίσθηση βαθιάς δυσαρέσκεiας και απελπισίας, καθώς και καταπιεσμένος θυμός, μνησικακία και εχθρότητα. Υπάρχει ένα «εσωτερικό κλάμα» για το ότι δε μπορείς να κάνεις τίποτα γι’ αυτό. Νιώθεις ότι η ζωή είναι απρόβλεπτη, ανεξέλεγκτη και σε τσακίζει. Εκεί προκύπτει νοητική αποδιοργάνωση και μικροί πόνοι και η αίσθηση ότι σε ελέγχουν απρόσωποι εξωτερικοί παράγοντες, όπως ο καιρός ή οι περιστάσεις της ζωής. Στη βάση όλων αυτών υπάρχει καταπιεσμένη απελπισία για τη στέρηση που βίωσες στην παιδική σου ηλικία και που μοιάζει να επανεμφανίζεται τώρα. Τα συναισθήματα απελπισίας δημιουργούν την υπεραιμία και ο θυμός τη φλεγμονή.

ΜΥΤΗ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ, Υπάρχει «εσωτερικό κλάμα» που ουσιαστικά ζητάει βοήθεια.
ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΜΥΤΗ, Δεν αναγνωρίζεις την αυτο-αξία σου.
ΦΤΕΡΝΙΣΜΑ Βιώνεις μια απώλεια ή περιμένεις μια απώλεια.
ΒΗΧΑΣ Σε απασχολούν ενοχές που οφείλονται στην πεποίθηση ότι σου αξίζει η όλη κατάσταση. (Δες κάθε ένα από αυτά τα συμπτώματα για περισσότερες πληροφορίες)

2. Κολίτιδα

(Φλεγμονή στο κάτω μέρος του κόλον) Έχεις μια ένοχη αίσθηση ότι δεν μπορείς να αγαπηθείς ενώ έχεις μεγάλη ανάγκη να αγαπηθείς. Αυτό εμποδίζει την ολοκλήρωσή σου με το να τιμωρείς και να αποστερείς τον εαυτό σου για υποτιθέμενα αμαρτήματα που ο έξω κόσμος αγνοεί.

Αναζητάς απελπισμένα τη στοργή που δεν πήρες ποτέ και αυτό σε κάνει να υποτιμάς τον εαυτό σου και να είσαι απαισιόδοξος. Νιώθεις πολύ άβολα με τον εαυτό σου, είσαι υπερευαίσθητος και ‘ έχεις τη λανθασμένη αίσθηση ότι είσαι υπόλογος και ηθικά υπεύθυνος.

Είσαι συνήθως ένας ηττοπαθής χαμένος λόγω μιας συναισθηματικά ανώριμης τάσης προς την αυτο-καταστροφή.

Έχεις έντονη την αίσθηση συναισθηματικής καταπόνησης και μοναξιάς και ότι σου βάζουν άδικα εμπόδια. Είσαι ικανός να ξεσπάσεις σε μανιακές αυτο-κατηγόριες αντιδρώντας στο ότι κάποιος που αγαπάς απέρριψε την αγάπη σου. Είσαι πολύ ανασφαλής και δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου αυτό που έχει τελειώσει και εξαντληθεί. Αυτό οφείλεταi στους υπερβολικά απαιτητικούς γονείς σου που σου επέβαλαν μεγάλη καταπίεση, υπέρ-υπευθυνότητα και ηττοπάθεια. Κάποια εξωτερική κακοπροαίρετη δύναμη σε κάνει να νοiώθεις πληγωμένος και μειωμένος. Θέλεις να εξαλείψεις τον υπεύθυνο παράγοντα. Νιώθεις ότι σε ταπεινώνουν και θέλεις να απαλλαγείς από αυτό τώρα! Οργή που δεν εκφράζεις και καταπιέζεις υπερβολικά τον εαυτό σου.

Αποφεύγεις επιδέξια την πραγματικότητα, για την οποία κρατάς μια «συνωμοσία της σιωπής» και την οποία αποφεύγεις επιμελώς να δεις. Βασικά είσαι ένα ευαίσθητο, έξυπνο, συνεσταλμένο, εξαρτημένο, χαρωπό και παθητικό άτομο και αποφεύγεις να αναλάβεις τη ζωή σου.

Είσαι αναποφάσιστος, ανώριμος και ανίκανος και προσπαθείς να είσαι ευχάριστος στους άλλους. Συγχρόνως, είσαι έξαλλος και για την ανικανότητά σου και για την κατάστασή σου.

Προέρχεσαι από μια δυσλειτουργική οικογένεια στην οποία η μητέρα ήταν αυταρχική και καταπιεστική και ο πατέρας παθητικός και ζηλιάρης. Στην οικογένεια υπήρχαν πολλές δυστυχίες και προβλήματα υγείας, κι όμως ήταν πολύ κλειστή χωρίς διεξόδους.

Έχεις παρανοϊκές τάσεις που οφείλονται στο ότι σε μεγάλωσαν με πολλές κατηγόριες. Πιστεύεις ότι τα πάντα σχεδόν είναι επικίνδυνα και διπρόσωπα. Νιώθεις ότι έχεις δικαίωμα να εξαλείψεις τις υποτιθέμενες κατηγορίες. Εκδηλώνεις ακραία δυσπιστία, έχεις εμμονές με την ασφάλεια και αναζητάς τη σταθερότητα.

Δυσπιστείς ενεργά απέναντι στο περιβάλλον σου και επιβάλλεις έντονα τον έλεγχό σου. Νιώθεις πολλή οργισμένη μνησικακία σαν να σου έχουν δώσει κάτι δηλητηριασμένο. Θέλεις να απαλλαγείς από αυτό, να ξεφορτωθείς και αυτό και την πηγή του.

Προέρχεσαι από μια φανερά παρανοϊκή και εχθρική οικογένεια που δεν έκρυβε καθόλου τις πικρές, εξαιρετικά δύσπιστες και οργισμένα εκδικητικές συμπεριφορές της. Σε αντιμετώπιζαν κι εσένα σαν τον «εσωτερικό εχθρό». (Δες ΕΝΤΕΡΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ)

3. Λουμπάγκο

Το κάτω μέρος της πλάτης είναι το σημείο εκκίνησης όλων των σωματικών κινήσεων, εκεί όπου βασίζεται η σωματική δύναμη ,το σημείο απ” όπου ξεκινάει κάθε δράση και το κέντρο ισορροπίας του σώματος. Είναι η βάση, τα ο μέρος όπου στηρίζονται τα πάντα. Εδώ βρίσκεται η βασική συναισθηματική στήριξη των ανθρώπων, η οικονομική τους δυνατότητα, η φυσική τους δύναμη και μια αίσθηση ασφάλειας. Όταν ανακύπτουν προβλήματα σε αυτή την περιοχή σημαίνει ότι υπάρχει μια διατάραξη της ισορροπίας των εξουσιών, μια ανισότιμη ανταλλαγή ενέργειας, μια αίσθηση ότι τα πράγματα δεν είναι αρμονικά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να νοιώθει το άτομο ότι αδικείται, ότι έχει φορτωθεί υπερβολικά βάρη και ότι δεν έχει την ανάλογη στήριξη. Υπάρχει μιας πολύ έντονη αίσθηση ανεπαρκούς υποστήριξης και μια πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια για αυτό. Αυτό μπορεί να είναι είτε κάτι που συμβαίνει τώρα, είτε να είναι μια χρόνια κατάσταση.

Υπάρχει φόβος για οικονομική αποτυχία, για απώλεια χρημάτων και μια ανασφάλεια για το αν θα υπάρχει η αναγκαία βοήθεια.

Τα άτομα νοιώθουν ότι κινδυνεύουν στο επίπεδο της επιβίωσης και νοιώθουν ότι έχουν την ανάγκη προστασίας. ‘Εχουν πάρα πολλές αμφιβολίες για τον εαυτό τους, άγχος σχετικά με τις δυνατότητες τους και ανησυχία για την αξία λείπει η θέληση και η δύναμη να ξεπεράσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Αποφεύγουν την επιτυχία γιατί φοβούνται την εγκατάλειψη-εξόντωση ,κάτι που έχει εμφυτευτεί μέσα τους από την πρώιμη παιδική τους ηλικία.

Νοιώθουν ότι κινδυνεύει η επιβίωση τους γιατί η οικογένεια τους δεν τους στήριξε.

Ταυτόχρονα νοιώθουν ότι είναι υπερβολικά φορτωμένοι από τρομερές απαιτήσεις, γιατί αυτό ήταν το μοντέλο της παιδικής τους ηλικίας. Αυτό το βρίσκουν πολύ βαρύ και οδυνηρό και θέλουν να ξεφύγουν, αλλά ταυτόχρονα καταπιέζουν την επιθυμία τους να επιτεθούν.

‘Ετσι βρίσκονται σε μια κατάσταση υπερβολικού ελέγχου γιατί φοβούνται ν’ απελευθερώσουν την επιθετικότητα τους και την κακή χρήση ή την κατάχρηση της εξουσίας.

Είναι γεμάτοι ενοχές σχετικά με την σεξουαλικότητα, λόγω των γονιών τους, που εκμεταλλεύθηκαν το σεξ, και εξαιτίας των απαιτήσεων που είχαν να μην δεσμευτεί το άτομο σε κανέναν και σε τίποτε εκτός της οικογένειας.

Υπάρχει αρκετή θλίψη, γιατί δεν είχαν την βασική υποστήριξη σαν παιδιά, αλλά και γιατί δεν την έχουν ούτε τώρα. Είναι υπερβολικά υπεύθυνοι, αποδοκιμάζουν οι ίδιοι τον εαυτό τους, είναι επίσης καταθλιπτικοί και απελπισμένοι. Με αυτό το πρόβλημα γίνεται φανερή μια πολύ βαθιά ανάγκη κάποιου που Θα προσφέρει περιποίηση, φροντίδα.

4. Ροχαλητό

Αρνούνται πεισματικά να απομακρυνθούν από τα παλιά μοντέλα Βρίσκονται χρόνια προσκολλημένοι σε μια κατάσταση όπου δυσφορούν για το παρελθόν και φοβούνται το μέλλον. ‘Εχουν μεγάλη δυσπιστία για το Σύμπαν και νοιώθουν ότι τους έχουν ραγίσει την καρδιά’. Ακόμη νοιώθουν προσωπικά υπεύθυνοι για όλα, θεωρούν πως πρέπει να `κάνουν κάτι’ για να αντιμετωπίσουν όλες τις δύσκολες καταστάσεις. Αντανακλά ένα μοντέλο ‘αστού ερημίτη’ , ‘σφραγισμένης μονάδας’ και αυτοδημιούργητου ατόμου που δημιουργήθηκε όταν ανακάλυψαν πολύ νωρίς στην ζωή τους πως η αγάπη είναι ‘ένα δηλητηριασμένο μήλο’. Η οικογένεια τους περίμενε από αυτούς πως θα έλυναν όλα τα προβλήματα της, και τους κατηγορούσε για οτιδήποτε πήγαινε στραβά. ‘Ετσι αποσύρθηκαν μέσα στον εαυτό τους και αποφάσισαν να αντιμετωπίζουν τα πάντα μόνοι τους.

5. Καρκίνος στο Στήθος

Παλεύεις με την αίσθηση ότι «σε κατατρώνε από μέσα». Νιώσεις μεγάλη πικρία για το ότι σε εκμεταλλεύονται και έντονη απόρριψη της μητρότητας ή του μητρικού ρόλου. Βρίσκεσαι σε βαθιά σύγκρουση σχετικά με το θηλυκό ρόλο συνολικά και το τι σημαίνει να είσαι γυναίκα στην κοινωνία σε αντιπαράθεση με τις δικές σου ανάγκες, επιθυμίες και ιδιότητες, έτσι όπως το βλέπεις εσύ. Συνήθως, αυτή η εξέλιξη αντιπροσωπεύει το αποκορύφωμα ενός εξαρτητικού τρόπου ζωής που ξεκίνησε σε μια δυσλειτουργική οικογένεια. Τελικά, έχεις φτάσει σε ένα σημείο όπου «έχεις μπουχτίσει και δεν πάει άλλο»

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΔΕΞΙΟΥ ΜΑΣΤΟΥ Έχεις αηδιάσει με τον τρόπο με τον οποίο σε χρησιμοποιούν, με το είδος της προσφοράς και ανταπόκρισης που σου ζητάνε να παρέχεις. Επίσης νιώθεις ντροπή και δεν σου αρέσει ο εαυτός σου.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΜΑΣΤΟΥ Έχεις κουραστεί να είσαι η «πιπίλα» όλων και δε σκοπεύεις να το αφήσεις αυτό να συνεχιστεί. Νιώθεις ότι οι άλλοι σε αποδέχονται μόνο σε αυτή τη βάση και τώρα επιμένεις να βρεις αναγνώριση, κύρος και εκτίμηση νια αυτό που είσαι.