5 τρόποι για να εξοικονομήσεις περισσότερο χρόνο για τον εαυτό σου

Όταν τα παιδιά σου είναι μικρά, ξεκίνα να χτίζεις την ανεξαρτηοία τους, έτσι ώστε να μάθουν να σου δίνουν το χώρο σου.

  1. Ξεκίνα περνώντας ένα λεπτό σε ξεχωριστό δωμάτιο ή μέρος του σπιτιού — ή και λιγότερο αν χρειάζεται Πρόσθετε λίγο χρόνο κάθε μέρα μέχρι που να φτάσεις να έχεις ένα λογικό διάλειμμα.
  2. Ενημέρωνε τα παιδιά σου όταν χρειάζεσαι λίγα λεπτά με τον εαυτό σου. Αναγνώρισε την ανάγκη τους για την προσοχή σου και πες τους συγκεκριμένα πότε θα είσαι διαθέσιμη: «Στ’ αλήθεια θέλω να μου μιλήσεις γι’ αυτό. Θα μπορέσω να τα ακούσω όλα καλύτερα σε 10 λεπτά (ή όταν χτυπήσει το χρονόμετρο, ή μόλις τελειώσει αυτή η εκπομπή, ή όταν ο μεγάλος δείχτης θα φτάσει στο έξι)».
  3. Αν τα παιδιά σου είναι μαζί σου όταν θέλεις χρόνο για τον εαυτό σου, πες τους τι μπορούν να κάνουν και πού μπορούν να βρίσκονται όσο εσύ θα είσαι στο διπλανό δωμάτιο (ή στο υπνοδωμάτιό σου ή στη μπανιέρα, για παράδειγμα). Αν είναι απαραίτητο, κανόνισε με ένα μεγαλύτερο παιδί από τη γειτονιά να έρθει και να τα προσέχει για λίγα λεπτά.
  4. Ξεκινήστε να κάνετε μπέιμπι-σίτινγκ εκ περιτροπής με δυοτρεις γονείς από την παρέα σου. Κανόνισε να παίρνεις τα παιδιά τους για δυο ώρες τη βδομάδα για να έχουν κάποιο ελεύθερο χρόνο, με αντάλλαγμα να μείνουν και τα παιδιά σου μαζί τους για να έχεις κι εσύ λίγες ώρες μόνη σου.
  5. Μπορείς να προσλάβεις μια μπέιμπι-σίτερ. Εάν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα, προσφέρσου να κάνεις μια δουλειά στον ελεύθερο χρόνο σου για το πρόσωπο που θα τα κρατάει.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ