Εκτύπωση PDF

web-baner inner-child

"ΘΕΡΑΠΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΣΑ ΠΑΙΔΙ"

Σεμινάριο 7 τετράωρων ομαδικών συναντήσεων

Ένα οικονομικό σεμινάριο, από τη Δρ. Βίκυ Σίμου, που θα αποτελέσει ένα δυναμικό εργαλείο στα χέρια κάθε ανθρώπου, που θέλει να επιτύχει μία πλήρη επικοινωνία και θεραπεία, για τον εαυτό του και τους συνανθρώπους του

 Έρευνες της Ψυχοσωματικής Ιατρικής και της Θεραπευτικής Παιδαγωγικής έδειξαν πως αν το παιδί που είμασταν κάποτε, "τραυματίστηκε" συναισθηματικά από φόβους, εγκατάλειψη, έλλειψη στοργής και αγάπης, απόρριψη, από σκληρή συμπεριφορά ή άλλα εξωτερικά γεγονότα, τότε έπαψε να μεγαλώνει.

Κι ενώ περνούν τα χρόνια κι εμείς μεγαλώνουμε, ένα κομμάτι του εαυτού μας συνεχίζει να παραμένει πάντοτε ένα "παιδί" στην ηλικία που πληγώθηκε. Αυτό είναι το τραυματισμένο παιδί μέσα μας το οποίο επιβάλεται να θεραπεύσουμε.

Σε αυτό το πρωτόγνωρο ταξίδι εξερεύνησης οι μάσκες αφήνονται δίπλα και βγαίνουμε από τις κρυψώνες μας.

Αν κρατήσουμε κρυμμένο το πληγωμένο μέσα μας παιδί, τότε αυτό το παιδί ελέγχει τη ζωή μας δημιουργώντας δυνατά ξεσπάσματα θυμού, υπερβολικές εκτός ελέγχου αντιδράσεις, εξαρτητικές συμπεριφορές, τοξική γονεϊκή επικοινωνία, προβλήματα γάμου, μοναξιά και αποξένωση, καταστροφικές και επίπονες διαπροσωπικές σχέσεις.

 

 

Μήνυμα από τη Δρ. Σίμου

***

 
Πριν 45 χρόνια άρχισα τη θεραπεία του μέσα μου παιδιού.  Δούλεψα θεραπευτικά με «τα μέσα μου παιδιά», τέσσερις φορές.  Η θεραπεία αυτή έφερε πολύ θεαματικά αποτελέσματα στην προσωπική και πνευματική εξέλιξή μου.  Συχνά εφαρμόζω αυτά τα χρόνια, αυτές τις τεχνικές στις ατομικές θεραπείες με τους πελάτες μου. Η θεραπεία του μέσα παιδιού σε ομάδες, παρουσιάζει σημαντικές προόδους απ΄ ότι στις ατομικές συνεδρίες.  Είναι η πιο δυναμική θεραπευτική εργασία, απ΄ όλες όσες έχω δοκιμάσει μέχρι σήμερα. Είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος θεραπείας των συναισθηματικών πληγωμάτων του παρελθόντος.
 
Πάντα ήμουν επιφυλακτική με το «γρήγορο φιξάρισμα», αλλά αυτός ο τύπος θεραπείας παρ΄ όλο που είναι γρήγορος έχει μόνιμα και διαρκή αποτελέσματα.  Ο συνδυασμός τεχνικών είναι από:


Transactional Analysis (Eric Berne)
Ericksonian Hypnosis (M.Erickson)
Kurtz’s system – Haikomi therapy
Neuro – Linguistic Programming (N.L.P.)
 
Σήμερα ευγνωμονώ την τόσο επίπονη παιδική μου ηλικία που με οδήγησε στην πολύπλευρη αναζήτηση αυτής της θεραπείας.  Έτσι μπορώ να προσφέρω αυτά τα δώρα σε ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν τη ζωή τους διαφορετικά , με χαρά και με το πλήρες ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτουν.  Αυτό το μέσα πληγωμένο παιδί είναι η κυριότερη αιτία της ανθρώπινης ψυχικής ταλαιπωρίας. (Alice Miller – Οι φυλακές της παιδικής μας ηλικίας).
 
Ο συνδυασμός των τεχνικών που εφαρμόζω σε αυτό το σεμινάριο είναι αποτέλεσμα  εργασίας 25 ετών.  Η εργασία μου αυτή, όπου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του ΄97 στην Καλιφόρνια και το Τέξας, εφαρμόστηκε στο πρόγραμμα ECaP του Dr.Bernie Siegel και έχει ιδιαίτερα θετικούς επαίνους από γνωστούς ψυχοθεραπευτές του εξωτερικού. 
 
Σας εύχομαι «Καλό Ταξίδι» στην εξερεύνηση του «αυθεντικού σας εαυτού» και στον αποχαιρετισμό του «ψεύτικου εαυτού» σας.  Θα είμαι πάντα δίπλα σας σε αυτό το ταξίδι.
 
Ευχαριστώ όλους όσους δούλεψαν μαζί μου «το εσωτερικό παιδί» Απέκτησα περισσότερη εμπειρία και δημιούργησα νέες τεχνικές.

 

Με αγάπη

Δρ. Βίκυ Σίμου

 


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ Σάββατο (κάθε 15 μέρες)
ΩΡΑ 5:00-9:00
ΤΟΠΟΣ Π.Φάληρο
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 6977911222

Έναρξη για την πρώτη ομάδα 04/03/17

*Νέο πρόγραμμα συναντήσεων για κάθε ομάδα που δημιουργείται*

*Δήλωση συμμετοχής απαραίτητη*


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ 

 

Επικοινωνία

Τηλέφωνο CY: (+357)97890005

GR: (+30)2109627259

SMS: (+30)69779112222

E-mail: simoueq@gmail.com

Φόρμα Επικοινωνίας
Για την φόρμα επικοινωνίας
κάντε κλίκ ΕΔΩ!