Σκοπός μας είναι να οδηγήσουμε τον άνθρωπο στο προσωπικό του μονοπάτι ανάπτυξης με προσέγγιση αποδοχής, αλήθειας, δημιουργίας, ευρύτερη γνώση της ζωής και των συνανθρώπων του. Έτσι το άτομο βρίσκει την δύναμη του και την αυθεντικότητα του, χτίζει τη αυτοεκτίμηση του ώστε να έχει σχέσεις αγάπης και ανθρωπιάς.

Σπίθες - Σχόλια συμμετεχόντων

 • kafeΧωρίς αυτοεκτίμηση δεν πας πουθενά στη ζωή. Χωρίς σεβασμό στον εαυτό σου δεν μπορείς να σταθείς στον κόσμο… Σας ευχαριστώ που βρεθήκατε ως φάρος να μου δείξετε την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει το καράβι του εαυτού μου στη θάλασσα της ζωής… ΛΑΡΙΣΑ
 • Είναι ένα πολύ ωραίο σεμινάριο, διαφωτιστικό, βοηθητικό για προσωπική και επαγγελματική βοήθεια. Να είστε γερή και δυνατή, να δίνετε τις γνώσεις σας να τις μοιράζεστε μ’όλους εμάς που θέλουμε να kitriniβοηθηθούμε και να βοηθήσουμε. ΑΘΗΝΑ
 • Αισθάνομαι ευτυχής που μπορεί κανείς σε πολύ λίγο χρόνο, κάτι που δεν το φανταζόμουν, να διώξει από πάνω του συναισθήματα αρνητικά μια ζωής. Συναισθήματα kokkiniγια τα οποία υπέφερα πολύ. ΑΘΗΝΑ
 • mpleΉρθα με άσχημη διάθεση, δύσπιστη και πολλά ερωτηματικά. Πραγματικά ανανεώθηκα και διαπίστωσα ότι υπάρχει πολύ υλικό για όσους θέλουν να το χρησιμοποιήσουν. Πολλά ευχαριστώ… ΑΘΗΝΑ • Εξαρτήσεις & Δυνατές Επιθυμίες
  Μηνύματα απο το Σώμα

  Κάντε κλίκ για πληροφοριές
  ή παραγγελία.

 • Διαταραχές Φαγητού

  Κάντε κλίκ για πληροφορίες
  ή παραγγελία.

 • Γονείς, έφηβοι και όρια

  Κάντε κλίκ για πληροφορίες
  ή παραγγελία.

 • Εγχειρίδιο για ΓΟΝΕΙΣ

  Κάντε κλίκ για πληροφορίες
  ή παραγγελία.

 • axizo thumb

  Αξίζω - Αυτοεκτίμηση & Σχολική Ηλικία

  Κάντε κλίκ για πληροφορίες.

Ευρετήριο Άρθρου
ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΗ
Μηνύματα από το Σώμα - 5.000 συμπτώματα/ασθένειες
Εξαρτήσεις και Δυνατές Επιθυμίες
Όλες οι Σελίδες

ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΗ - Ασθένειες - Συμπτώματα - Θεραπεία

Τι συναισθήματα κρύβονται πίσω από τα συμπτώματα;
Η κατανόηση αυτών των συναισθημάτων βοηθά στην αντιμετώπιση τους - ίαση.

Το συμπλήρωμα της ιατρικής φροντίδας.
Γιατί αναπτύσσω αυτή την αρρώστια;
Πώς επιδρά το άγχος στην καθημερινή ζωή;
Πού οδηγεί η κατάθλιψη και η απόγνωση;
Γιατί νιώθω συνεχώς κουρασμένος;
Έχουμε ποτέ αναρωτηθεί "γιατί αναπτύσσω αυτή την αρρώστια;"
Έχουμε ποτέ αναρωτηθεί αν υπήρξε μία δύσκολη συναισθηματική κατάσταση πριν εμφανιστεί το σωματικό σύμπτωμα; Όλο και περισσότερες έρευνες, αποδεικνύουν ότι τα συναισθήματα που έχουν καταπιεστεί προκαλούν αρρώστιες ή και προδιάθεση για ατυχήματα.

Το άγχος στην καθημερινή ζωή, ανησυχεί τους γιατρούς σήμερα, όσο ανησυχούσαν οι μολυσματικές ασθένειες πριν δύο ή τρεις γενιές.

Ομάδες ψυχολογικής στήριξης για :

 • Καρκινοπαθείς (5 συναντήσεις)
 • Φοβίες - Πανικούς (5 συναντήσεις)
 • κατάθλιψη (5 συναντήσεις)


Ψυχοσωματική - Εκδόσεις:
1. Μηνύματα από το Σώμα
2. Εξαρτήσεις και Δυνατές Επιθυμίες


1. Μηνύματα από το Σώμα - 5.000 συμπτώματα/ασθένειες

Αποσπάσματα:

1. Κοινό Κρυολόγημα

Πρέπει να δώσεις προσοχή σε αυτό που δεν άφηνες να περάσει σε συνειδητό επίπεδο για αρκετό καιρό και που τώρα έχει έρθει στην επιφάνεια για να το αντιμετωπίσεις. Υπάρχει κάποια πληροφορία που πρέπει να μάθεις, που πρέπει να αναγνωρίσεις, που πρέπει να πεις στον εαυτό σου. Ήταν στο υποσυνείδητό σου και το κράταγες κάτω για αρκετό καιρό και τώρα πιέζει για αναγνώριση. Ο προειδοποιητικός μηχανισμός που χρησιμοποιεί είναι κάποια ', παρερμηνεία ή συναισθηματική αναστάτωση με τους κοντινούς σου ανθρώπους'

Πρέπει να πάρεις το χρόνο σου για να χειριστείς τα συναισθηματικά και νοητικά θέματα που σε απασχολούν. Το αποτέλεσμα είναι μια αίσθηση ότι πάρα πολλά πράγματα συμβαίνουν μονομιάς και ότι υπάρχει νοητική σύγκρουση που προκαλεί σύγκρουση. Αντιπροσωπεύει κάποιου είδους υπαρξιακή αποφυγή της μοίρας σου για να μη θέσεις ένα σταθερό πρόγραμμα στη ζωή σου, να μη βλέπεις μακροπρόθεσμα, να μη βλέπεις πώς πάει η ζωή σου και τι δεν πάει καλά σε κάποιο τομέα.

Έχεις την τάση να αγκιστρώνεσαι σε παλιές πεποιθήσεις, αλλά αυτό απλώς χειροτερεύει τα πράγματα, με δεδομένο αυτό που συμβαίνει τώρα. Η συναισθηματική αντίδραση είναι μια αίσθηση βαθιάς δυσαρέσκεiας και απελπισίας, καθώς και καταπιεσμένος θυμός, μνησικακία και  εχθρότητα. Υπάρχει ένα «εσωτερικό κλάμα» για το ότι δε μπορείς να κάνεις τίποτα γι' αυτό. Νιώθεις ότι η ζωή είναι απρόβλεπτη, ανεξέλεγκτη και σε τσακίζει. Εκεί προκύπτει νοητική αποδιοργάνωση και μικροί πόνοι και η αίσθηση ότι σε ελέγχουν απρόσωποι εξωτερικοί παράγοντες, όπως ο καιρός ή οι περιστάσεις της ζωής. Στη βάση όλων αυτών υπάρχει καταπιεσμένη απελπισία για τη στέρηση που βίωσες στην παιδική σου ηλικία και που μοιάζει να επανεμφανίζεται τώρα. Τα συναισθήματα απελπισίας δημιουργούν την υπεραιμία και ο θυμός τη φλεγμονή.

ΜΥΤΗ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ, Υπάρχει «εσωτερικό κλάμα» που ουσιαστικά ζητάει βοήθεια.
ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΜΥΤΗ, Δεν αναγνωρίζεις την αυτο-αξία σου.
ΦΤΕΡΝΙΣΜΑ Βιώνεις μια απώλεια ή περιμένεις μια απώλεια.
ΒΗΧΑΣ Σε απασχολούν ενοχές που οφείλονται στην πεποίθηση ότι σου αξίζει η όλη κατάσταση. (Δες κάθε ένα από αυτά τα συμπτώματα για περισσότερες πληροφορίες)

2. Κολίτιδα

(Φλεγμονή στο κάτω μέρος του κόλον) Έχεις μια ένοχη αίσθηση ότι δεν μπορείς να αγαπηθείς ενώ έχεις μεγάλη ανάγκη να αγαπηθείς. Αυτό εμποδίζει την ολοκλήρωσή σου με το να τιμωρείς και να αποστερείς τον εαυτό σου για υποτιθέμενα αμαρτήματα που ο έξω κόσμος αγνοεί.

Αναζητάς απελπισμένα τη στοργή που δεν πήρες ποτέ και αυτό σε κάνει να υποτιμάς τον εαυτό σου και να είσαι απαισιόδοξος. Νιώθεις πολύ άβολα με τον εαυτό σου, είσαι υπερευαίσθητος και ' έχεις τη λανθασμένη αίσθηση ότι είσαι υπόλογος και ηθικά υπεύθυνος.

Είσαι συνήθως ένας ηττοπαθής χαμένος λόγω μιας συναισθηματικά ανώριμης τάσης προς την αυτο-καταστροφή.

Έχεις έντονη την αίσθηση συναισθηματικής καταπόνησης και μοναξιάς και ότι σου βάζουν άδικα εμπόδια. Είσαι ικανός να ξεσπάσεις σε μανιακές αυτο-κατηγόριες αντιδρώντας στο ότι κάποιος που αγαπάς απέρριψε την αγάπη σου. Είσαι πολύ ανασφαλής και δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου αυτό που έχει τελειώσει και εξαντληθεί. Αυτό οφείλεταi στους υπερβολικά απαιτητικούς γονείς σου που σου επέβαλαν μεγάλη καταπίεση, υπέρ-υπευθυνότητα και ηττοπάθεια. Κάποια εξωτερική κακοπροαίρετη δύναμη σε κάνει να νοiώθεις πληγωμένος και μειωμένος. Θέλεις να εξαλείψεις τον υπεύθυνο παράγοντα.   Νιώθεις ότι σε ταπεινώνουν και θέλεις να απαλλαγείς από αυτό τώρα! Οργή που δεν εκφράζεις και καταπιέζεις υπερβολικά τον εαυτό σου.

Αποφεύγεις επιδέξια την πραγματικότητα, για την οποία κρατάς μια «συνωμοσία της σιωπής» και την οποία αποφεύγεις επιμελώς να δεις. Βασικά είσαι ένα ευαίσθητο, έξυπνο, συνεσταλμένο, εξαρτημένο, χαρωπό και παθητικό άτομο και αποφεύγεις να αναλάβεις τη ζωή σου.

Είσαι αναποφάσιστος, ανώριμος και ανίκανος και προσπαθείς να είσαι ευχάριστος στους άλλους. Συγχρόνως, είσαι έξαλλος και για την ανικανότητά σου και για την κατάστασή σου.

Προέρχεσαι από μια δυσλειτουργική οικογένεια στην οποία η μητέρα ήταν αυταρχική και καταπιεστική και ο πατέρας παθητικός και ζηλιάρης. Στην οικογένεια υπήρχαν πολλές δυστυχίες και προβλήματα υγείας, κι όμως ήταν πολύ κλειστή χωρίς διεξόδους.

Έχεις παρανοϊκές τάσεις που οφείλονται στο ότι σε μεγάλωσαν με πολλές κατηγόριες. Πιστεύεις ότι τα πάντα σχεδόν είναι επικίνδυνα και διπρόσωπα. Νιώθεις ότι έχεις δικαίωμα να εξαλείψεις τις υποτιθέμενες κατηγορίες. Εκδηλώνεις ακραία δυσπιστία, έχεις εμμονές με την ασφάλεια και αναζητάς τη σταθερότητα.

Δυσπιστείς ενεργά απέναντι στο περιβάλλον σου και επιβάλλεις έντονα τον έλεγχό σου. Νιώθεις πολλή οργισμένη μνησικακία σαν να σου έχουν δώσει κάτι δηλητηριασμένο. Θέλεις να απαλλαγείς από αυτό, να ξεφορτωθείς και αυτό και την πηγή του.

Προέρχεσαι από μια φανερά παρανοϊκή και εχθρική οικογένεια που δεν έκρυβε καθόλου τις πικρές, εξαιρετικά δύσπιστες και οργισμένα εκδικητικές συμπεριφορές της. Σε αντιμετώπιζαν κι εσένα σαν τον «εσωτερικό εχθρό». (Δες ΕΝΤΕΡΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ)

3. Λουμπάγκο

Το κάτω μέρος της πλάτης είναι το σημείο εκκίνησης όλων των σωματικών κινήσεων, εκεί όπου βασίζεται η σωματική δύναμη ,το σημείο απ" όπου ξεκινάει κάθε δράση και το κέντρο ισορροπίας του σώματος. Είναι η βάση, τα ο μέρος όπου στηρίζονται τα πάντα. Εδώ βρίσκεται η βασική συναισθηματική στήριξη των ανθρώπων, η οικονομική τους δυνατότητα, η φυσική τους δύναμη και μια αίσθηση ασφάλειας. Όταν ανακύπτουν προβλήματα σε αυτή την περιοχή σημαίνει ότι υπάρχει μια διατάραξη της ισορροπίας των εξουσιών, μια ανισότιμη ανταλλαγή ενέργειας, μια αίσθηση ότι τα πράγματα δεν είναι αρμονικά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να νοιώθει το άτομο ότι αδικείται, ότι έχει φορτωθεί υπερβολικά βάρη και ότι δεν έχει την ανάλογη στήριξη. Υπάρχει μιας πολύ έντονη αίσθηση ανεπαρκούς υποστήριξης και μια πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια για αυτό. Αυτό μπορεί να είναι είτε κάτι που συμβαίνει τώρα, είτε να είναι μια χρόνια κατάσταση.

Υπάρχει φόβος για οικονομική αποτυχία, για απώλεια χρημάτων και μια ανασφάλεια για το αν θα υπάρχει η αναγκαία βοήθεια.

Τα άτομα νοιώθουν ότι κινδυνεύουν στο επίπεδο της επιβίωσης και νοιώθουν ότι έχουν την ανάγκη προστασίας. 'Εχουν πάρα πολλές αμφιβολίες για τον εαυτό τους, άγχος σχετικά με τις δυνατότητες τους και ανησυχία για την αξία λείπει η θέληση και η δύναμη να ξεπεράσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Αποφεύγουν την επιτυχία γιατί φοβούνται την εγκατάλειψη-εξόντωση ,κάτι που έχει εμφυτευτεί μέσα τους από την πρώιμη παιδική τους ηλικία.

Νοιώθουν ότι κινδυνεύει η επιβίωση τους γιατί η οικογένεια τους δεν τους στήριξε.

Ταυτόχρονα νοιώθουν ότι είναι υπερβολικά φορτωμένοι από τρομερές απαιτήσεις, γιατί αυτό ήταν το μοντέλο της παιδικής τους ηλικίας. Αυτό το βρίσκουν πολύ βαρύ και οδυνηρό και θέλουν να ξεφύγουν, αλλά ταυτόχρονα καταπιέζουν την επιθυμία τους να επιτεθούν.

'Ετσι βρίσκονται σε μια κατάσταση υπερβολικού ελέγχου γιατί φοβούνται ν' απελευθερώσουν την επιθετικότητα τους και την κακή χρήση ή την κατάχρηση της εξουσίας.

Είναι γεμάτοι ενοχές σχετικά με την σεξουαλικότητα, λόγω των γονιών τους, που εκμεταλλεύθηκαν το σεξ, και εξαιτίας των απαιτήσεων που είχαν να μην δεσμευτεί το άτομο σε κανέναν και σε τίποτε εκτός της οικογένειας.

Υπάρχει αρκετή θλίψη, γιατί δεν είχαν την βασική υποστήριξη σαν παιδιά, αλλά και γιατί δεν την έχουν ούτε τώρα. Είναι υπερβολικά υπεύθυνοι, αποδοκιμάζουν οι ίδιοι τον εαυτό τους, είναι επίσης καταθλιπτικοί και απελπισμένοι. Με αυτό το πρόβλημα γίνεται φανερή μια πολύ βαθιά ανάγκη κάποιου που Θα προσφέρει περιποίηση, φροντίδα.

4. Ροχαλητό

Αρνούνται πεισματικά να απομακρυνθούν από τα παλιά μοντέλα Βρίσκονται χρόνια προσκολλημένοι σε μια κατάσταση όπου δυσφορούν για το παρελθόν και φοβούνται το μέλλον. 'Εχουν μεγάλη δυσπιστία για το Σύμπαν και νοιώθουν ότι τους έχουν ραγίσει την καρδιά'. Ακόμη νοιώθουν προσωπικά υπεύθυνοι για όλα, θεωρούν πως πρέπει να `κάνουν κάτι' για να αντιμετωπίσουν όλες τις δύσκολες καταστάσεις. Αντανακλά ένα μοντέλο 'αστού ερημίτη' , 'σφραγισμένης μονάδας' και αυτοδημιούργητου ατόμου που δημιουργήθηκε όταν ανακάλυψαν πολύ νωρίς στην ζωή τους πως η αγάπη είναι 'ένα δηλητηριασμένο μήλο'. Η οικογένεια τους περίμενε από αυτούς πως θα έλυναν όλα τα προβλήματα της, και τους κατηγορούσε για οτιδήποτε πήγαινε στραβά. 'Ετσι αποσύρθηκαν μέσα στον εαυτό τους και αποφάσισαν να αντιμετωπίζουν τα πάντα μόνοι τους.

5. Καρκίνος στο Στήθος

Παλεύεις με την αίσθηση ότι «σε κατατρώνε από μέσα». Νιώσεις μεγάλη πικρία για το ότι σε εκμεταλλεύονται και έντονη απόρριψη της μητρότητας ή του μητρικού ρόλου. Βρίσκεσαι σε βαθιά σύγκρουση σχετικά με το θηλυκό ρόλο συνολικά και το τι σημαίνει να είσαι γυναίκα στην κοινωνία σε αντιπαράθεση με τις δικές σου ανάγκες, επιθυμίες και ιδιότητες, έτσι όπως το βλέπεις εσύ. Συνήθως, αυτή η εξέλιξη αντιπροσωπεύει το αποκορύφωμα ενός εξαρτητικού τρόπου ζωής που ξεκίνησε σε μια δυσλειτουργική οικογένεια. Τελικά, έχεις φτάσει σε ένα σημείο όπου «έχεις μπουχτίσει και δεν πάει άλλο»      

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΔΕΞΙΟΥ ΜΑΣΤΟΥ Έχεις αηδιάσει με τον τρόπο με τον οποίο σε χρησιμοποιούν, με το είδος της προσφοράς και ανταπόκρισης που σου ζητάνε να παρέχεις. Επίσης νιώθεις ντροπή και δεν σου αρέσει ο εαυτός σου.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΜΑΣΤΟΥ Έχεις κουραστεί να είσαι η «πιπίλα» όλων και δε σκοπεύεις να το αφήσεις αυτό να συνεχιστεί. Νιώθεις ότι οι άλλοι σε αποδέχονται μόνο σε αυτή τη βάση και τώρα επιμένεις να βρεις αναγνώριση, κύρος και εκτίμηση νια αυτό που είσαι.


2. Εξαρτήσεις και Δυνατές Επιθυμίες

Αποσπάσματα:

1. Αλκοόλ

Αποφεύγουν τις σχέσεις, γιατί τις φοβούνται. 'Εχουν υπερβολικά μεγάλη ευαισθησία, που τους καταβάλλει.

'Εχουν ενοχές , αισθάνονται πως είναι ανεπαρκείς και τεως τα πάντα είναι μάταια, έτσι παραιτούνται. Αποφεύγουν την πραγματικότητα καταπιέζοντας τον εαυτό τους. Έχουν εξάρτηση τον τύπου 'ποτέ δεν είναι αρκετό' και είναι πολύ απαιτητικοί.

Αποφεύγουν, αμυνόμενοι, την υπευθυνότητα, κυριαρχούνται από την άρνηση, αποφεύyουν την ανάλυση , και δίνουν έμφαση σε οτιδήποτε έχει σχέση με την αντίληψη. Νοιώθουν πολύ μεγάλο φόβο για την ευθύνη των μεγάλων και αποφευγουν την ωριμότητα. Όλα αυτά τα έμαθαν μέσα στην οικογένεια τους, όπου αποθαρρυνόταν η ωρίμανση των μελών της, και /ή μέσα στην οποία το να είναι κάποιος `ενήλικας' δημιουργούσε τρόμο. Έχουν πολύ βαθιά αυτό-απόρριψη , νοιώθουν ηττημένοι και τρέφουν μεγάλη εχθρότητα. Πρόκειται για συναισθήματα τα οποία πηγάζουν από την εξαιρετικά δυσλειτουργική οικογένεια τους. Έχουν πολύ βαθιά την αισθηση πως είναι ολομόναχοι στον κόσμο, χωρίς καμιά υποστήριξη. 'Εχουν πολλές τραυματικές αναμνήσεις από την παιδική τους ηλικία, οι οποίες συνοδεύονται από μια βαθιά αίσθηση αποτυχίας.

2. Βιβλιο Μανίες

“Μανιώδεις της πληροφόρησης”. Προσπαθούν να σπάσουν τους  κώδικες και να γίνουν κύριοι της ζωής τους , κατανοώντας την. Είναι τα προϊόντα μιας οικογένειας που τους προκαλούσε σύγχυση και πόνο, αλλά που ήταν από πολλές πλευρές θετική. Πρόκειται λοιπόν για το φαινόμενο:

'όταν καλοί άνθρωποι κάνουν κακές πράξεις'. Η γονική διάσωση σε μια προσπάθεια του ατόμου να 'τα κάνει όλα καλύτερα'. Τα άτομα αυτά είχαν αναλάβει του ρόλο του 'οικογενειακού γερανού', και νοιώθουν πολύ έντονα πως έχουν αποτύχει στον ρόλο τους, κάτι που φυσικά οφείλεται στην δυσλειτουργική οικογένεια, τους. Κανένας δεν Θα μπορούσε να τα καταφέρει καλύτερα. Πρόκειται για μια προσπάθεια να αποκτήσει το άτομο κύρος και να αποδείξει την αξία του. Αυτό επιδιώκει να το καταφέρει με την απόκτηση γνώσεων, και στην συνέχεια με την μετάδοση τους και στους άλλους. Πηγάζει από την συστηματική υποτίμηση και δυσφήμιση που υπέστη όταν ήταν παιδί, που δεν του επέτρεψαν να αναπτύξει τις ικανότητες του. Το άτομο προσπαθεi να γίνει ένας `δάσκαλος' γιατί έχει την αίσθηση οτι αυτό είναι το κάλεσμα της μοίρας του, αλλά και γιατί μέσα στην οικογένεια του, που δεν του επέτρεψε να αναπτυχθεί όπως έπρεπε, βίωσε το: Όσοι δεν μπορούν να πράξουν, διδάσκουν' .

3. Βουλιμία, (ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΡΟΦΗΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΤΟ)

Νοιώθουν έναν απελπισμένο τρόμο για την ζωή, αλλά και ένα υπερβολικά μεγάλο μίσος για τον εαυτό τους. Πηγάζει από μια τρομακτική, απορριπτική και δυσλειτουργική οικογένεια, η οποία ωστόσο με πολύ μεγάλη επιμέλεια έκρυβε το μίσος της καμουφλάροντας το σε φαινομενική αγάπη, έτσι ώστε τελικά το άτομο δεχόταν όλο το μίσος και την απόρριψη σαν τιμωρία που 'του άξιζε'.

4. Κοψίματα

«Μαστίγωμα». Τιμωρείς τον εαυτό σου γιατί δεν ακολούθησες τους  ίδιους σου τους κανόνες. Επίσης, οι κοντινοί σου άνθρωποι έχουν την τάση να σε «κόβουν και να σε ράβουν στα μέτρα τους».Οφείλεται σε καταπιεσμένη οργή και επιθυμία να «αποκόψεις» κάποιον. Το όλο πράγμα ξεκίνησε στην επικριτική και καυστικά σαρκαστική σου οικογένεια στην οποία ο άμεσος θυμός και η επιθετικότητα δεν επιτρέπονταν (Δες τα εμπλεκόμενα μέρη του σώματος για περισσότερες πληροφορίες)

5. Κρίσεις Πανικού - Διαταραχή Πανικού

Βιώνουν ένα μεγάλο άγχος ,γιατί φοβούνται τις συνέπειες του να αφεθούν μόνοι τους να πάρουν αποφάσεις. Συνήθως αυτό έρχεται στην επιφάνεια εξαιτίας συμβολικών ή πραγματικών περιστάσεων που ενεργοποιούν μνήμες του παρελθόντος τους και/ ή το υποσυνείδητο σύστημα των κινήτρων τους. Εδώ υπάρχουν αρκετές πιθανότητες:

a) Μπορεί να πρόκειται για 'άγχος ότι είναι κακοί' όπου νοιώθουν ότι είναι 'κακοί' ‚και πιστεύουν ότι Θα κάνουν τρομερά πράγματα ,ή:

b) 'άγχος προδοσίας' ,όπου φοβούνται πως αν έκαναν ή έλεγαν αυτό που βλέπουν ,τότε θα κατέστρεφαν την οικογένεια τους, ή:

c) 'οργή σεξουαλικής εκμετάλλευσης' ,όπου φοβούνται αυτό που Θα έκαναν σαν αντίδραση στο ότι έχουν υποστεί επιθετικά κτητικές και αδιάκριτες σεξουαλικές παρενοχλήσεις από την οικογένεια τους. Όλο αυτό το μοντέλο ξεκίνησε από την μήτρα, όπου αρχικά υπήρχε μια τεράστια απορριπτική αντίδραση εκ μέρους της μητέρας ,επειδή φοβόταν τις μεγάλες ικανότητες του ατόμου (που υπάρχουν στην ψυχή του).

6. Body Building

Πρόκειται για, την ναρκισσιστική διόγκωση τον εγώ και για μια αναζήτηση της τελειότητας. Είναι άτομα με αυτάρκεια, που στηρίζουν μόνοι τους τον εαυτό τους, και επιζητούν την διέγερση και τον έλεγχο. Προσπαθούν έτσι να επιβεβαιωθούν για την αξία τους, και να αντισταθμίσουν την αδιαφορία και την υποτίμηση που βίωσαν όταν ήταν παιδιά.

7. Πλοία

Πρόκειται για ` σφραγισμένους αστούς ερημίτες', που δημιουργούν τις δικές τους 'μήτρες'. Πηγάζει από την απόλυτη απόρριψη και αποξένωση που άρχισαν να βιώνουν ήδη από τότε που βρισκόντουσαν μέσα στην μήτρα.

8. Σιτάρι - Ψωμί

Πρόκειται για άτομα που έχουν στερηθεί την φροντίδα και αναζητούν την αφθονία, αντιδρώντας έτσι στην συναισθηματική στέρηση που βίωσαν από  πολύ μικρή ηλικία. Έχουν άγχος επιβίωσης , προσπαθούν να αυτό-επιβεβαιωθούν και να φροντίσουν οι ίδιοι τον εαυτό τους. Είναι "αστοί ερημίτες", που στηρίζουν και τρέφουν οι ίδιοι τον εαυτό τους, ζώντας μέσα στην κοινωνική απομόνωση και την συναισθηματική μόνωση. Κατά την διάρκεια της παιδικής τους ηλικίας αναγκάστηκαν να φροντίσουν μόνοι τους τον εαυτό τους, και ανακάλυψαν πως  η αγάπη είναι ένα δηλητηριασμένο μήλο.

9. Σοκολάτα

Είναι τα προϊόντα μιας εξαιρετικά δυσλειτουργικής οικογένειας, που τους καταπίεζε συναισθηματικά, μέσα στην οποία βίωσαν την υποσυνείδητη βιαιοπραγία μεταξύ των μελών της. (Βλέπε και ΚΑΠΝΟΣ)
"Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία". Τα άτομα αυτά επιμένουν, παρόλη την απογοήτευση και την στέρηση. Έμαθαν από πολύ νωρίς στην ζωή τους να επιμένουν, παρ' όλες τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες, γιατί είχαν πολύ έντονη...

10. Φανατικός με το Μπάσκετ

Είναι αώνιοι έφηβοι, που εξαρτώνται από την συμμορία τους. Δίνουν έμφαση στην δύναμη, οι εκτιμήσεις τους βασίζονται πάνω στο σεξ και φλερτάρουν πολύ. Δεν θέλουν να μεγαλώσουν και να αναλάβουν τις 'ευθύνες των μεγάλων'. Η μητέρα τους αντιμετώπιζε σαν ήταν ο`θησαυρός' της, και μια τους πρόσφερε, μια τους έπαιρνε από μπροστά τους το καρότο', ακολουθώντας μια αποπλανητική-τιμωρητική συμπεριφορά.

Τους έμαθε να αποφεύγουν τις δεσμεύσεις, υποσχόμενη πως θα τους κρατούσε για πάντα στον 'μητρικό παράδεισο' της.

11. Βασιλικός

Πρόκειται για άτομα που είναι μόνιμα αισιόδοξα, και γεμάτα ελπίδες, που ψάχνουν κάτω από κάθε πέτρα για να βρουν την φροντίδα και την στήριξη που χρειάζονται, και που ποτέ δεν είχαν.

 

Επικοινωνία

Τηλέφωνο CY: (+357)97890005

GR: (+30)2109627259

SMS: (+30)69779112222

E-mail: simoueq@gmail.com

Φόρμα Επικοινωνίας
Για την φόρμα επικοινωνίας
κάντε κλίκ ΕΔΩ!