Σκοπός μας είναι να οδηγήσουμε τον άνθρωπο στο προσωπικό του μονοπάτι ανάπτυξης με προσέγγιση αποδοχής, αλήθειας, δημιουργίας, ευρύτερη γνώση της ζωής και των συνανθρώπων του. Έτσι το άτομο βρίσκει την δύναμη του και την αυθεντικότητα του, χτίζει τη αυτοεκτίμηση του ώστε να έχει σχέσεις αγάπης και ανθρωπιάς.

Βιογραφικό - Dr. VICKY SIMOU
 • Εξαρτήσεις & Δυνατές Επιθυμίες
  Μηνύματα απο το Σώμα

  Κάντε κλίκ για πληροφοριές
  ή παραγγελία.

 • Διαταραχές Φαγητού

  Κάντε κλίκ για πληροφορίες
  ή παραγγελία.

 • Γονείς, έφηβοι και όρια

  Κάντε κλίκ για πληροφορίες
  ή παραγγελία.

 • Εγχειρίδιο για ΓΟΝΕΙΣ

  Κάντε κλίκ για πληροφορίες
  ή παραγγελία.

 • axizo thumb

  Αξίζω - Αυτοεκτίμηση & Σχολική Ηλικία

  Κάντε κλίκ για πληροφορίες.

Ευρετήριο Άρθρου
Ιστορία Κέντρου
Ιστορία Κέντρου σελ.2
Όλες οι Σελίδες

Η ιστορία και η εξέλιξη του κέντρου μας απο την δημιουργία του έως σήμερα.

Το Κέντρο που σας παρουσιάζουμε δημιουργήθηκε, οργανώθηκε και λειτούργησε μέσα στο χρόνο, όπως παρακάτω περιγράφεται, με κύρια εμπνεύστρια την Γενική Διευθύντριά του Δρ.Βίκυ Σίμου, στην οποία οφείλονται η αρχική ιδέα της γέννησής του και η εξελικτική ανάπτυξή του μέχρι σήμερα.

1979-1991

Mε πρωτοβουλία της Δρ.Βίκυς Σίμου, η οποία είχε επιστρέψει από τις Η.Π.Α. μετά από δωδεκαετείς σπουδές στην Μουσικοθεραπεία και την Ειδική Αγωγή, ιδρύθηκε, οργανώθηκε και λειτούργησε το «ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ», το πρώτο στο είδος του για τα ελληνικά δεδομένα.
Επί δώδεκα έτη στο Κέντρο αυτό, δόθηκε φως σε πολλά παιδιά, γονείς, ειδικούς επιστήμονες και στελέχη της δημόσιας εκπαίδευσης, με την δεξιοτεχνική σύνθεση και εφαρμογή όλων των ειδικοτήτων της Ιδρύτριας και Διευθύντριάς του.
Στο ίδιο χρονικό διάστημα η Δρ.Β. Σίμου:

 • Δίδασκε στην μετεκπαίδευση Ειδικής Αγωγής της Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας και σε επώνυμα ιδιωτικά ελληνικά και ξενόγλωσσα σχολεία.
 • Οργάνωσε και λειτούργησε στα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη το κέντρο πρόληψης μαθησιακών δυσκολιών.
 • Ολοκληρώθηκε και ωρίμασε ως θεραπεύτρια αξιοποιώντας τις σπουδές και την προσωπική της θεραπεία στο ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ PALO ALTO California, σε Συστημικά κέντρα εκπαίδευσης IFTA (Διεθνής ένωση Οικογενειακής Θεραπείας) και της Ελληνικής Συστημικής Εταιρείας ΕΛΕΣΥΘ, στον τομέα θεραπείας οικογένειας και ζευγαριού.
 • Έγινε μέλος της E.F.T.A. (Eυρωπαϊκή Ένωση Οικογενειακής Θεραπείας) και της Ι.F.Τ.Α. (Αμερικανική Ένωση Οικογενειακής Θεραπείας).
 • Συγγραφέας τεσσάρων έργων, δημοσιεύει άρθρα και λαμβάνει μέρος σε σχετικές εκπομπές σε ραδιόφωνο και τηλεόραση. Δίνει συνεχής ομιλίες & εκπαίδευση σε δασκάλους και καθηγητές του Δημοσίου μέσω των Σχολικών Συμβούλων της κάθε περιφέρειας.
1991-1996

Ιδρύεται και λειτουργεί η «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ».
Η έμπνευση της Δρ.Β. Σίμου για την ίδρυση της Εταιρείας αυτής γεννήθηκε μέσα από την πλούσια εκπαιδευτική της εμπειρία ως «δασκάλας» και την εκπληκτική ικανότητά της ως «θεραπεύτριας».Επικοινωνία

Τηλέφωνο CY: (+357)97890005

GR: (+30)2109627259

SMS: (+30)69779112222

E-mail: simoueq@gmail.com

Φόρμα Επικοινωνίας
Για την φόρμα επικοινωνίας
κάντε κλίκ ΕΔΩ!