Σκοπός μας είναι να οδηγήσουμε τον άνθρωπο στο προσωπικό του μονοπάτι ανάπτυξης με προσέγγιση αποδοχής, αλήθειας, δημιουργίας, ευρύτερη γνώση της ζωής και των συνανθρώπων του. Έτσι το άτομο βρίσκει την δύναμη του και την αυθεντικότητα του, χτίζει τη αυτοεκτίμηση του ώστε να έχει σχέσεις αγάπης και ανθρωπιάς.

Η δυσλεξία είναι Σύμπτωμα, όχι ασθένεια.

Τι κοινό έχουν ο Λεονάρντο ντα Βίντσι, ο Ουόλτ Ντίσνεϋ, ο Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ, ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ο Ουίνστον Τσώρτσιλ και ο Τόμας Έντισον; Τη δυσλεξία. Αν και πολλοί θα έλεγαν ότι αυτοί οι άνθρωποι γνώρισαν την επιτυχία παρά την ‘αδυναμία’ τους, ο Ρον Ντέιβις συγγραφέας του βιβλίου «Το χάρισμα της δυσλεξίας», υποστηρίζει ότι τα κατάφεραν χάρη σ΄ αυτήν….
Τα συχνότερα συμπτώματα δυσλεξίας είναι: δυσκολία στην ανάγνωση και γραφή, αντιστροφή των συμβόλων, ανορθογραφία, σύγχυση χρόνου και χώρου, αποδιοργάνωση και δυσκολία κατανόησης.
Η νοητική λειτουργία που προκαλεί τη δυσλεξία είναι κυριολεκτικά ένα χάρισμα, μια φυσική ικανότητα, ένα ταλέντο.
Τα δυσλεξικά άτομα έχουν αυξημένη ικανότητα αντίληψης και χρησιμοποιούν κυρίως το μη λεκτικό τρόπο σκέψης, δηλαδή σκέφτονται με εικόνες. Υπάρχουν δύο είδη λέξεων: αυτές που έχουν εικόνα και αυτές που δεν έχουν εικόνα. Η ανάγνωση μιας πρότασης με τη χρήση μη λεκτικής σκέψης δημιουργεί συμπτώματα δυσλεξίας. Όσο προχωρεί το διάβασμα τόσο πιο πολύ το άτομο μπερδεύεται και τελικά φθάνει στο «κατώφλι της σύγχυσης» της αποτυχίας και της παραίτησης, επειδή αποπροσανατολίζεται.

Κάντε κλίκ ΕΔΩ για να κατεβάσετε το αντίστοιχο Powerpoint.

Επικοινωνία

Τηλέφωνο CY: (+357)97890005

GR: (+30)2109627259

SMS: (+30)69779112222

E-mail: simoueq@gmail.com

Φόρμα Επικοινωνίας
Για την φόρμα επικοινωνίας
κάντε κλίκ ΕΔΩ!